Diverse Mengsels en Poeders


Startmelk

De startmelk die wij transporteren, is een belangrijke basis voor de opstart van de kalveren. De gehaltes zijn zodanig dat een vlekkeloze start gegarandeerd kan worden. De kalveren zullen en blijven goed en gezond groeien. De melk is smakelijk en heeft een goede aroma. 

De eiwitten zijn dusdanig gekozen dat er een goede vertering ontstaat. De aminozuren (eiwit bouwstenen) zijn aangepast aan de behoefte van het kalf. De vetten zijn gehomogeniseerd en de vetzuren (bouwstenen voor het vet) zijn geoptimaliseerd voor een jong kalf. 

 

Bij het gebruik van deze startersmelk, is en gezonde en goede opstart van uw kalveren een gegarandeerd feit. 

 


Voormengsel

Voor de mestperiode is er een speciaal voormengsel ontworpen. Deze heeft zich in de praktijk bewezen. Het voormengsel is aangepast aan de hedendaagse voermethode.

De eiwitten zijn zodanig aangepast dat er een goede vertering ontstaat, hierdoor groeien de kalveren op een gezonde en goede manier.

 


PowermelⓇ Rood

Deze kalvermelk is gebaseerd op mageremelkpoeder. Deze melk stremt in de lebmaag, door de stremming van de melk, komt er een geleidelijke afgifte van melk aan in de dunne darm. Hierdoor krijgt het kalf een mooie en gecontroleerde vertering. Bij een zogenaamde 0-melk (zonder mageremelkpoeder) gaat de vertering sneller en daardoor kunnen er ook snel verteringsproblemen ontstaan. 

 

De eiwit-bouwstenen (de aminozuren) zijn aangepast op het jonge kalf zijn groei. Een jong groeiend kalf heeft andere bouwstenen nodig als een oudere koe. Niet alle eiwit bouwstenen zijn hetzelfde, zo zijn de functies van lysine anders als de functies van methionine. Er zijn 20 soorten aminozuren, deze zijn verdeeld in essentiële aminozuren en niet essentiële aminozuren. Deze zijn perfect op elkaar afgesteld. 

 

Ook de vetten hebben bouwstenen, de zogenaamde vetzuren. Ook deze vetzuren zijn op elkaar afgestemd. Zodanig dat het kalf het vet goed kan verteren. Omdat kokosvet een mooi vetzuur patroon heeft, zit er in het vetmengsel altijd 30% kokosvet. De gebruikte vetten zijn allemaal van plantaardige afkomst. 

 

De mineralen zijn zodanig gekozen dat ook daar geen tekorten ontstaan. De hoeveelheden zijn aangepast een het groeiende kalf.