De Geschiedenis van Hooijer Group BV.


De geschiedenis van ons prachtige bedrijf 'Hooijer Food Ingredients' begon in 1966. In dat jaar trouwde Ab Hooijer, en verliet zijn geboortestad Barneveld. Hij wilde namelijk in Oosterzee, Friesland een boerderij met koeien, kippen en kalveren op richten. Toentertijd viel hij behoorlijk op met zijn gevarieerde boerderij tussen alle doorsnee Friese boeren.

Ab Hooijer zag een grote potentie in een uitbreiding van zijn bedrijf en begon daarom met het importeren van magere melk uit Duitsland. Deze verkocht hij vervolgens ook aan andere veehouders. 

 

Ab Hooijer is overleden in 2004. Daarna is het bedrijf overgenomen door zijn kinderen Arjen en Jantine Hooijer. Onder leiding van hen is de magere melk vervangen door een ruim aanbod aan voeder producten en is Hooijer Food Ingredients een belangrijke leverancier voor veel kalverhouderijen.

Sinds 2013 is het bedrijf gevestigd in Heerenveen, op het International Business Park Friesland  aan de snelweg A7. Het bedrijf met de productie-installatie en voorraad is hier gevestigd. Er kan per dag tot aan 100.000 liter aan product verwerkt worden de opslagcapaciteit van het bedrijf is 500.000 liter.

 

Hooijer Food Ingredients BV en Hooijer Transport BV zijn GMP+ gekwalificeerd en uitstekende en betrouwbare partners. Dit is te danken aan de bedrijven hun levenslange ervaring in het veld van dierenvoeding. We doen wat wij beloven en bieden goede traditionele Nederlandse diensten, wat betekent dat wij leveren vanaf een minimum van vijf ton op een tijd die u schikt.